onsdag 12 oktober 2011

We can do it better

Suomen rajojen ulkopuolella Ebbasta ja Linasta on kuoriutunut yllättäviä patriotteeja. Kaikki on Suomessa parempaa, loogisempaa ja yksinkertaisempaa. Lina on jopa asetellut pienen Aalto-maljakon lipaston reunalle.

Suomesta on pakko puhua jokaisessa sopivassa tilanteessa, joskus myös täysin epäsopivassa.

Anna, ruotsalainen IKEA:n edustaja ja Linan kurssikaveri: Oh, the ferry was so fast! We are already in Denmark!
Ebba: Yes, but you know, actually the Finnish shipping industry is the best in the world. The Finnish engineers are the most skilled ones!
Anna: I´m sorry what?
Lina: That is true. But the problem is, that the Öresund is not deep enough for bigger boats to cross here. So this has a bad affect on the Finnish industry...
Anna: Hmm... Ahaa, well anyway...

Anna: Tässä on sotamuistomerkki, jossa kerrotaan Ruotsin ja Tanskan rikkinäisistä väleistä sodan aikana ja siitä, että sydämmissämme olimme aina veljiä, pohjoisia kansoja, joilla on yhteinen historia...
Lina: Ja entäs Suomi sitten?
Anna: Niin?
Lina: Suomi was in a bit of a pickle during the war as well, you know. Tehän ette edes sotineet, toista se oil talvisodassa!
Anna: Niin, aivan...

Ellen: Hollannissa kaikki lapset jaetaaan tasoryhmiin 11-vuotiaina.
Anna: Kamalaa! Ruotsissa lapsille annetaan aikaa kehittyä yksilöinä ja ryhmän tasa-arvoisina jäseninä...
Ebba: Olen samaa mieltä Annan kanssa, mutta täytyy silti todeta, että  Suomen koulutusjärjestelmä on Ruotsiakin parempi.
Lina: Puhumattakaan PISA-testeistä!
Ellen ja Anna: PISA? Mitä? Say what?

Lina: En kestä! Mun kurssilla on se yks romanialainen, Badescu Stefana, joka puhuu aina ja koko ajan Romaniasta! "In Romania...." "I would like to point out, that we Romanians..." "This can be seen in Romania..."
Ebba: Joo, tosi ärsyttävää. En ymmärrä tollasia patriootteja. Ketä edes kiinnostaa joku Romania?!
Lina: Indeed.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar